Нищо не знаеш...

"Сега знам! Няма парфюм, който да ухае по-добре на кожата ми от аромата на твоите ръце. Няма други очи, в които така добре се отразява душата ми. Няма друго тяло, което да пасва идеално на извивките на моето. Сега знам! Лудостта ми си има име. Твоето. Не искам да оздравявам..."

От час и нещо ми е много приповдигнато настроението. Тананикъм си:
You can stand under my umbrella
You can stand under my umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(Ella ella eh eh eh)
Under my umbrella
(Ella ella eh eh eh eh eh eh)
Лялялял...
Защо ми е така весело?! Нещата не са толкова сложни, колкото ги мислех и аз и хубавата ми сестра - естествена блондинка. Тя в момента е на самолета, летящ към Бургас, така, че хич не я мисля...ще оцелее без мен 2 седмици. Не съм сигурна, че аз ще оцелея без Феликс толкова, но ще опитам. Какво друго ми остава.
Може би няма да ми се наложи да лъжа като...хм, айде, да не сме расисти...като възрастна жена от ромски произход...Може да се размине просто така...Това, за което техлих мъничко от кредитната карта постепенно поевтинява...Направо изненадващо. Но нека. Както е казал добрия, стар приятел на моята В. - Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече"...
Друго какво...получих плана за шведският ми курс...ще имам адски много часове, 3 - ма учители, получих програмата на един от тях, за това какво ще правим в неговите часове...и само този план ми се вижда неизпълним, а като получа планирането на другите двама сигурно ще ми се доплаче...Не, шегувам се,. Стигнала съм до тук, получила съм невероятния шанс да бъда в интензивен клас, в който се влиза само с препоръка. Клас, който за 4 месеца ще мине всичко, което шведите учат като шведски език в гимназията(тук са 3 години, не 4). Та ще чета книги, пиша рецензии, доклади, дебати, статии, есета, ще правя устни и писмени презентации, интерпретации....тулкувания...Няма начин, като съм се хванала на хорото, ще си го играя...Уморена, изтощена, гладна хиена....(тука вече заби на чалгия...), не ме интересува, ще се справя, каквото и да ми струва.
Целият ден имам усещането, че сме сряда, а е едва вторник. Мн странно чувство.
Та, на какво се дължи доброто ми настроение...често преглеждам анонсите за работа в шведското бюро по труда. Защото работя почасово и понякога. Но ми се иска това да се промени...Та, чета си аз и попадам на мечтаната работа...И се вдъхнових...Защо ли...работата е Графичен дизайнер към една от най - популярните шведски марки за дрехи. Марката е известна навсякъде около Швеция...Норвегия, Дания, Финландия...И е стартирала като малка фирма именно в града, където живея. Тук са стартирали и известните H&M. Макар, че все още ги нямаме в Бг. Та, Бурос(Borås) е текстилният център на Швеция. Май се поотплеснах.
Та, мисълта ми е...за хората, които ме познават от по - отдавна, знаят, че съм доста добра с графичните програми. И съм самоука. Беше ми интересно и научих доста и интересни неща съвсем самичка. В обявата искат и Adobe Indesign, и Adobe Illustrator, които аз не умея. Но пък имам доста различен стил от всичко, на което съм попадала тук. Бързо се уча...приспособима съм...Както и да е. Дори не съм сигурна, че ще кандидатствам. Дори не знам била ли оценили нещо извън нормите, нещо не съвсем традиционно. Но пък...тази обява ме накара да се замисля, че на лаптопа(който имам от началото на февруари) нямам нищо, минаващо за портфолио. Защото човек може и да може да работи с Фотошоп или Пейнт Шоп Про и прочие други програми, но дали може да твори си проличава само от работата му.
Беше ми едно сънено като се прибрах преди около два часа в къщи. Сега ми е превъзбудено, приповдигнато и весело. И имам муза...и ми се твори...Ей така, заради удоволствието...
Аз ви оставям и включвам Фотошопа....


Under my umbrella
(Ella ella eh eh eh eh eh eh)....

П.С. Лудостта подарява на всички четящи по един голям, красив и шарен балон. Бъдете вдъхновени!

2 коментара:

Анонимен каза... 18 август 2009 г., 14:44 ч.  

Късметът да е с теб, ако все пак решиш да опиташ :)И една молба- ако смяташ, че може, покажи какво направи с Фотошопа...Възхищавам се на тези, които умеят да работят с подобни програми!

Аз бих показала, но не и тук.Или не така просто да пусна нещо в интернет пространството. Или нещо, което не е с комерсиална цел :D Снощи "сътворих" две коренно различаващи се една от друга колажо - графико - шантави...хм....jpg файла. Но мисля, че ако кандидатаствам, бих пратила тях и още нещо като "малко портфолио".

Публикуване на коментар

Voici mon secret...

Моята снимка
Sweden
Обещавам, Никога да не забравям, че това е любов, която се случва веднъж в живота! И винаги да знам с дъното на душата си, че без значение какви предизвикателства ще ни разделят, винаги ще намерим път един към друг!

Последователи

Из чуждите дневници