Нищо не знаеш...

"Сега знам! Няма парфюм, който да ухае по-добре на кожата ми от аромата на твоите ръце. Няма други очи, в които така добре се отразява душата ми. Няма друго тяло, което да пасва идеално на извивките на моето. Сега знам! Лудостта ми си има име. Твоето. Не искам да оздравявам..."


Имах чувството, че краят на седмицата никога няма да дойде. Уморително, изтощително. Имах чувството, че съм на ръба на силите си. Но вместо да се оплаквам колко бавно и тежко мина седмицата, трябва да кажа, че годината ми e повече от изумителнa :)
Започнах в университета...и всичко е много Indesign, Adobe Flash, xhtml и CSS. В университета се чувствам така, сякаш съм намерила мястото си. Сякаш съм точно там, където трябва да бъдa. Ново начинание, което се превръща в истинско приключение. Подготовката за няколко други неща, с които съм се захванала и съм на път да реализирам, допълнително придава цвят на цялостната картина. Искрено се забавлявам. :) Няма и минута, в която да ми е скучно или да съм отегчена. Фактът, обаче, че имам 8-часов пълен работен ден, университет, група за поддържане и какви ли не шантави идеи в главата ми оказват влияние. Умората си казва тежката, безапелационна дума. В същото време се чувствам пълноценна. И щастлива. Всичко е точно такова, каквото трябва да бъде. Много усмивки и смях ме съпътстват през цялото време и някак си всичко изглежда по - лесно :)
Фурора, който предизвика годежа с Д. обаче не може да се сравни с нищо. Истинко шоу. Усмивката ми светва, само като си припомня. :)
Животът ми е хубав. Даже много хубав! Не се срамувам и притеснявам от факта, че имам и разполагам...и с парите си, които сама печеля. И с времето си, което разпределям както намеря за добре и отделям за нещата, хората, дейностите, които ме правят щастлива. И с приятелите си, които остават незаменими и неизменна част от живота ми. И с животът ми, който живея според моите правила, норми и желания.И с независимостта ми. Не дължа на никого нищо. Нямам дългове, сметки и неизпълнени обещания пред никого. Не давам отчети, не се обяснявам. Живея за себе си. И със свободата ми! Правя каквото си поискам, както искам, когато и където искам. Не си поставям граници. Дори небето не ми е граница!
Не губя времето си, в очакване на чудо. Сама си ги създавам всеки ден. Не чакам нещо да се промени. Аз съм промяната, която искам да видя. Не пестя. Нито време за хобитата ми, нито пари, за материалните удоволствия, нито любов. Раздавам с пълни шепи. Получавам двойно повече.
Нещата са точно такива, каквито трябва да бъдат. Отне ми доста безсънни нощи и часове, посветени на размисли, за да осъзная...Времето не е само най - големият ни враг. То може да бъде и нашият най - добър приятел. Време за себе си. Време да израстваш и да се развиваш. Време за самоусъвършенстване. Време за реализация. Време да простиш, както на себе си за пропуснатите шансове и допуснатите грешки, така и на другите. Време да загърбиш и забравиш напълно миналото и да заживееш в настоящето. Време, което не губиш с безцелни и безмислени занимания, а посвещаваш на всичко онова, което си струва! Време, в което се наслаждаваш на живота, усмихвайки се. Време, споделено с любимите хора. Време да обичаш!
Аз разполагам с цялото време на света, но всяка една секунда е ценна! И трябва да бъде изживяна пълноценно...ДНЕС, СЕГА, НА МОМЕНТА!

п.с. Изпитвам силно вътрешно удовлетворение от всичко постигнато. Големи оптимизъм, амбиция, вяра и воля за всичко, което ми предстои. Аз съм ЩАСТЛИВА! :)

1 коментара:

Гордея се с теб за всичко постигнато и за онова, което тепърва предстои да постигнеш. Заслужаваш го! Винаги трябва да си щастлива и да пишеш само такива хубави и оптимистични постове, слънчицето ми! Гуш!

Публикуване на коментар

Voici mon secret...

Моята снимка
Sweden
Обещавам, Никога да не забравям, че това е любов, която се случва веднъж в живота! И винаги да знам с дъното на душата си, че без значение какви предизвикателства ще ни разделят, винаги ще намерим път един към друг!

Последователи

Из чуждите дневници