Нищо не знаеш...

"Сега знам! Няма парфюм, който да ухае по-добре на кожата ми от аромата на твоите ръце. Няма други очи, в които така добре се отразява душата ми. Няма друго тяло, което да пасва идеално на извивките на моето. Сега знам! Лудостта ми си има име. Твоето. Не искам да оздравявам..."


Пиша тези  редове, тъй като... съм крайно възмутена от поведението на госпожица Валериева. Но за да бъда напълно откровена, причинате са две. След малката ми, но искрена и съвсем от сърце гледна точка за Валери и Николета тук, получих толкова много положителни отзиви, че написаното е било интересно, представящо нещата далеч от "жълтият" им ъгъл и по един интригуващ, но честен начин. Защото аз не търся интригата и жълтината. Аз се интересувам от различните видове истина, все пак моята и вашите не са единствените, вселенски, възвишени истини. Но тук споделям моята си, неподравена истина и гледна точка, без захар и мляко, и други подсладители, защото понякога животът  може да бъде горчиво кафе.

Та, да се върнем на темата - Моника - и нейното необяснимо поведение.

Вчера, след предаването на Венета Райкова, чиято голяма част и дори смея да твърдя кулминация беше посветена на любовния многоъгълник, с който всички сме запознати, Моника избухна във Фейсбук. Мнозина твърдят, че един от ъглите му или ако предпочитате "острия камък, който преобръща каручката" на Николета и Валери е именно Моника. Честно казано мен не ме интересува дали е Моника, Симона, Красимира или Спаска. Факт е, че спряганата за "най - красивата българска двойка" вече не са двойка, ами са се отвързали от "обвързани".  Но поведението на въпросната Моника е леко казано смешно и с привкус на шизофрения.
Та след избухването й, аз се осмелих да коментирам публикацията й. Имах какво да кажа по темата. Пределно ми беше ясно, че коментарът ми ще бъде изтрит, тъй като избирателната пропускливост на въпросната девойка е от типа: "Ko?`Не!". Разбира се, че коментарът ми не й се е понравил. Че как иначе, след като не й правя път от палмови клонки и не викам: "Осана!". И "Разпни я!" не написах. Опитах интилигентно да обясна на момичето, че монетата има две страни, че нещата не са едностранни. И се надявах на малко здрав разум в иначе симпатичната й главица. Та както си предвиждах "смъртна присъда" за коментара ми, така и му направих скрийншот. Ето за какво иде реч:


До преди да си легна, прилично към 2 часа посред нощ, комеентарът ми беше събрал над 15 харесвания. Значи не съм само аз на това мнение.

Както не мога да си затворя очите за добре поддържаният външен вид на девойката, така и не мога да игнорирам нейният правопис. Все пак как да кажем на бялото-черно? Да, разбира се, всички допускаме правописни и пунктуационни грешки, но има два типа грешки - от невнимание и от НЕЗНАНИЕ. Винаги си личи кой от двата случая е на лице. Запетаите липсват и първото, което си помислих е, че може да я е домързало в бързината да мисли за правопис и пунктуация. Но в последното изречение се появява една запетая, предполагам ей така, за разкош!
Та това е нещото, което бие най - много на очи, чак боде от неграмотност.  
Сега да се върнем на Венета Райкова. Въпросната се занимава с развлекателна журналистика, тоест в нея има малко ирония, малко сърказъм, малко смях и много сълзи за интервюираните, след като са се гледали по телевизията. Венета е това, което е, защото както всичко в този живот, и журналистиката е игра. А Венета отдавна е намерила своята силна страна и си е изградила стратегия. Атака, атака, атака! Тя е като котка, която на всяка цена трябва да притисне мишката до стената. Не с цел да я изяде, а само да си поиграе с нея, докато рейтинга й лети ли, лети, стремглаво нагоре. Не намирам въпросите и манипулациите й за долни и груби, от друга страна начинът, по който ги задава не винаги е най - подходящ. Понякога, в опита си да е находчива, наранява хората. Или бърка в душите им толкова надълбоко, там където са събрали цялата жлъч и болка в живота си.... А никой няма право да рови, копае и 
граби толкова на дълбоко. С това мога да се съглася.Едни чистят тоалетни, а Венета се изявява като че ли не работи в телевизионно студио, а в чистилище. Но това й е работата. 
А какво работи Моника? Опитах се да проуча... Търсих в Гугъл. Единствените резултати бяха от жълти, онлайн страници, с кого е спала, на кого е двойничка, в какви хомосексуални сцени е участвала... Защо не намерих и една статия как "Моника Валериева посети дом за сираци", "Моника набира средства за болно дете", "Моника в защита на протестиращите"? Всичко около Моника е толкова жълто, че чак таксиджиите в цялата страна ще й завидят за постигнатия цвят.
Мила Моника, ако не желаеш да те коментират, защо превръщаш всеки миг от живота си в нова публикация във Фейсбук? Ако не искаш да те свързват с Валери, защо пускаш снимки в Италия с Ферари, напомнящо за онова, което Валери е карал в началото на годината? Защо пускаш снимки с дружката си Андреа, които могат да се определят като soft-porn?  Защо публикуваш многозначни статуси, та да се чудят хората, за Валери ли са, не са ли?
Търсенето, драга, е според предлагането. Безплатен урок по пазарна икономика. Предлагаш ли интрига и провокация, не се чуди защо хората коментират. Стара българска поговорка гласи: "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава!". Но пък ти се учиш от най - добрата в бранша - Андреа, която "зърно тук", "зърно там", та чак "Златна Добруджа" й завидя за "зърнепроизводството"...
А по отношение на това, че Венета била поканила Валериева, но тя видиш ли й била отказала... Моника, едно от правилата в журналистиката е да се даде право на глас на всички засегнати в един случай страни. А не да го отнема, както направи ти, изтривайки коментарите, които не ти бяха по вкуса.
Тъй като не намерих с какво друго, освен със скандали е известна Моника, мисля че е редно Валериева да подари букет с цветя и кутия бонбони на Венета за отделеното ефирно време в национална телевизия! Иначе не виждам от какво и за какво друго Валериева живее, освен за провокация.

В ролята си на каква пиша тези редове?! 
На потърпевша. Валериева отне изконното ми право на словото, изтривайки коментара ми и нетолерирайки различно мнение от нейното. 
На пряк свидетел. Тъй като медии, интернет, форуми, бг-мами и бг-драми ме залива всекидневно с последните, "ексклузивни" новини около случващото се по света и у дома на Валери, Валериева, Лозанова... 
На човек с мнение. Което винаги ще отстоявам!!! 

(Валери Божинов толкова бързо смени Алисия с Николета, че чак не свари да си смени ризата...)

Пиша тези редове не със цел да превръщам емоционалният ми блог в новинарски. Напротив. Пиша, защото настъпилите напоследък събития провокират в мен едни емоции. Аз аз от емоция и с чувство пиша. Винаги. 
Всички, без или с нашето пряко желание, станахме свидетели на един огромен, драматичен многоъгълник в последните години. Валери / Николета / Алисия / Ники Михайлов. Не, обещам да не коментирам кой с кого е или каква интрига е пуснал на стената си във Фейсбук. Просто продължавайте да четете...
Всички сме имали някого в живота ни, който ни е предал, наранил, обидил, съсипал. Подарявал ни е мечти и въздушни кули, а после без свян и чувство за вина ги е разбивал на пух и прах, отнемайки ни съня, достойството, вярата и надеждата, че ще можем да се доверим отново...не и по същия чист, истински, наивен начин. 
И всички около вас казват: "Животът продължава! Всичко ще се нареди! Той/тя не е единствения/ата." И ти кимаш с глава, сякаш се съгласяваш, а отвътре гориш и си казваш: "А дано, ама надали..."
Минава време. човекът който те е наранил изглежда, че си живее живота и хич не му пука, че е направил на пихтия точно твоето сърце. (Какво общо имат Николета и Валери с твоето накърнено достойство и безбеой пропилени сълзи?! Имат... И дотам ще стигнем.) И започваш да се питаш: "Kaрма, мила моя, нали всичко се връща, защо на този/тази животът му/й е като песен? Цялата/Целият съм в слух?! Е, хубаво, Карма, ти може да си в отпуска на Карибите, ама ти, Господи, който бавиш, но не забравяш - да не би да те е сполетял Ауцхаймера, че аз още стоя и си чакам възмездието?!"
Каквото и да си говорим, хората не се раждаме алтроисти, които желаем само и единствено доброто на всички, които са ни "видяли сметката", че и бакшиш са си поискали. Има разбира се и такива, които се опитват да загърбят томахавката, ама ножът и вилицата им стърчат от джоба, в очакване да си обърнеш гърба. 
Понякога губим вяра в Кармата, възмездието, вечният баланс в природата, Бог и в каквото там вярваме или ни се иска да е истина. 
И тогава хоп - идилия. Николета Лозанова и Валери Божинов се разделят. Разбира се, че не се радвам за чуждoто нещастие. Напротив. Жалко за детето. Но в тази раздяла са скрити няколко важни урока, скрити послания и поуки, които не трябва да подминаваме и да забравяме...

1. Всеки има право да прави каквото си иска, стига това да не наранява по какъвто и да било начин друг човек. (Разбира се, че двамата тогава влюбени - Николета и Валери - имаха право да се борят за любовта си и да я изживеят, но цялата тази показност и парадиране нарани едно невинно същество - синът на Валери, и жената, с която той е делил всичко в продължение на 5 години - Алисия.)

 2. Никога не гради щастието си върху чуждото нещастие. Защото ще те споходи същото. Независимо дали сполетялата те беда се нарича Моника, Вероника, Микрофоника. 

3. Ако искате да опазите щастието си по - дълго, то тогава не го превръщайте в публично достоянние или статус във Фейсбук.  

4. За всички млади момичета, които толкова мечтаят за живота и мъжа на Николета... се оказа следното: "Не е любов всичко, което виждаш, затова внимавай на кого завиждаш."

След цялата помия, която преди време се изля върху една изоставена и наранена жена - Алисия, се оказва че в любовният многоъгълник тя е тази, която остана най - незасегната от настоящите събития, тя остана чиста като сълза. И тук идва и последният урок: 

5. Ако хвърляш кал по другите, накрая твоите ръце ще са изцапани, независимо дали си улучил или не!

Карма, благодаря ти, че ми припомни за съществуването си. Все още има няколко личности в списъка ми с хора,  на които непременно трябва да отмъстиш  посетиш!

edit: Най - новата ми публикация за "oщипаната госпожица" Моника Валериева можете да прочетете тук!

п.с. Тези редове са продиктувани от емоциите, бушуващи вътре в мен. Не съм на ничия страна. Ето защо и не дискутирам чия е вината за разпадането на въпросните връзки и не предвиждам евентуална развръзка на събитията. Това, което продиктува живият ми интрес е това, което можем да научим от грешките на другите, без самите ние да се налага да ги допускаме. Благодаря. 

Voici mon secret...

Моята снимка
Sweden
Обещавам, Никога да не забравям, че това е любов, която се случва веднъж в живота! И винаги да знам с дъното на душата си, че без значение какви предизвикателства ще ни разделят, винаги ще намерим път един към друг!

Последователи

Из чуждите дневници